Terapi

Personlige samtaler om det,
som er svært

Psykoterapi er at reflektere, skabe bevidsthed og blive i stand til at forandre en uholdbar eller ubærlig stilstand  eller tilstand i livet. Kriser, op- og nedture, svære følelser, bekymringer, tvivl, smerte og sorg er en naturlig del af alle menneskers livserfaring.

Psykoterapi kan være en god støtte, uanset om det er en akut krise, en langvarig problematik, en gammel adfærd/vane eller blot et ønske om at udvikle sig som menneske.

Terapi er for dig, som ønsker selv at stå ved roret og sætte kursen i dit liv.

Du ønsker balance og plads til at være dig selv. Du mærker et behov for en eller anden form for forandring.

Jeg tilbyder dig et trygt, nænsomt og nærværende samtalerum. Her er der plads til refleksion og bevidsthed, der hjælper dig med at lære dig selv og dine reaktionsmønstre at kende. Sammen løser vi op for de udfordringer, du oplever i din hverdag igennem samtaler, refleksion og aktivt arbejde.

Eksempler på emner i terapi kan være:

  • udfordring i relationer (fx på arbejdet, i familien eller med venner)
  • stress
  • livssmerter og -kriser (alvorlig sygdom, skilsmisse, dødsfald eller ulykker)
  • mindreværd og manglende selvtillid
  • præstationsangst mm.
  • meningsløshed og fornemmelsen af tomhed
Psykoterapi kan være en god støtte, uanset om det er en akut krise, en langvarig problematik, en gammel adfærd/vane eller blot et ønske om at udvikle sig som menneske.

Dit personlige samtalerum

Når du er i forløb hos mig, har du dit eget fortrolige samtalerum. Et sted, hvor du kan være dig selv med alt det, du er. Du kan regne med min fulde accept, uanset hvad du bringer frem i terapien. Jeg har som psykoterapeut tavshedspligt.

Sundhed er at tage sig selv alvorligt og bede om hjælp. Du har allerede taget det første skridt, og sammen tager vi de næste. Jeg er med dig.

Symptomer kan forværres i terapien, da uafsluttede følelser kan komme op. Det er del af processen, og de fleste oplever at få det bedre, når gamle følelser bliver forløst og helet.

Der kan være tidspunkter, hvor du ikke har lyst til at komme i terapien. Det kan være fordi, vi er ved at nå noget centralt. Det kan også være noget i vores relation. Kom alligevel og lad os tale om det. Sæt ord på det, du oplever, så taler vi sammen om, hvad det betyder.  Alt det, der opstår, kan vi bruge i terapien. Min erfaring er, at du hurtigere vil komme igennem de udfordringer, du slås med, når du er helt åben og ærlig – også i relationen til mig.

Jeg anbefaler alle mine kunder, at de altid lukker et forløb med en afsluttende session. Det har betydning at afslutte sine relationer og dermed også forløbet med at blive bevidst om forløbets værdi, og hvad der med forløbets læring er nyttigt i fremtiden. 

Som uddannet integral og dynamisk psykoterapeut og i kombination med min erfaring fra erhvervslivet har jeg opbygget solid erfaring med coaching, ledersparring og mere end 300 timers erfaring fra psykoterapeutisk klientarbejde. Som professionel psykoterapeut går jeg løbende i egenterapi og får supervision, således at jeg vedligeholder min faglighed som terapeut. Vil du læse mere om min uddannelse findes det her.

Generelt tager jeg ikke nære relationer i terapi. Jeg arbejder desuden ikke med alkoholisme eller andre former for misbrug eller med anoreksi, bulimi, borderline, tvangstanker og andre lignende problemstillinger.

Medicin

Min holdning er, at medicin i nogle tilfælde kan være nødvendig i en periode, men ikke en løsning på problemet. Der er erfaring for, at psykoterapi kan løsne op for rigtig mange problematikker. Jeg tror desuden på, at psykoterapien skal udspringe af en følt længsel efter at slippe fri, at ændre på den nuværende tilstand. Hvis du har spørgsmål i denne forbindelse, så tag kontakt til mig, og vi taler om det.